Bu Blogda Ara

10 Mayıs 2010 Pazartesi

bol çilekli kedidilli pasta


BOL ÇİLEKLİ KEDİDİLLİ PASTA


Pandispanya için:


5 yumurta


1 su bardağı toz şeker


1 çay bardağı süt


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


BOL ÇİLEKLİ KEDİDİLLİ PASTA


Pandispanya için:


5 yumurta


1 su bardağı toz şeker


1 çay bardağı süt


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


2 yemek kaşığı buğday nişastası


1,5 su bardağı un


Krema için:


2 paket krema


1 kutu labne peyniri


2 paket beyaz çikolata


Islatmak için:


1 su bardağı su


2 yemek kaşığı şeker


Üzeri için:


Tart jölesi


2.5 çay bardağı vişne suyu


Pandispanya için, yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayırıyorum. Beyazlarını yarım bardak şeker ile krema haline gelene kadar mikserle çırpıp bir kenara ayırıyorum. Daha sonra yumurta sarılarını kalan yarım bardak şeker ile rengi açılana kadar çırpıp sütü, elenmiş nişasta, k.tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekliyorum. Biraz katı bir hamur olacak çünkü yumurta akları ile karışınca karışım daha akıcı oluyor. Hamurun içine biraz diğer karışımdan koyup karıştırdıktan sonra geri kalanını koyup spatula ile alttan yukarı doğru çevirerek fazla karıştırmadan birbirlerine karışmasını sağlıyorum. Altı yağlı kağıt ile kaplı 24 cm. kelepçeli kalıba döküp 180 derecede pişiriyorum. Pandispanya piştikten soğuduktan sonra streçe sarıp 1 gece dolapta beklerse çok daha güzel katlara ayrılıyor. Pandispanyayı 3 kata bölelim. Bizim bu pasta için 2 kat lazım diğer katı streçleyip buzluğa koyabiliriz.


Krema için, krema ve labne peyniri mikserle katılaşana kadar çırpıyorum. Benmari usulü çikolatayı eritip kremalı karışıma ekleyip, çırptım.


Pasta tabağına kelepçeyi koyup kedidillerinin düz yüzeyi içe gelecek şekilde düz yüzeylerini şekerli suya batırıp çıkararak yerleştirdim. Daha sonra pandispanyanın 1 katını içine yerleştirdim ve fırça yardımıyla şekerli suyla ıslattım. Kremanın yarısını pasta tabanının üstüne döktüm. Çilekleri ortadan ikiye kesip bolcana yerleştirdim. Kalan kremayıda döktüm. Pandispanyanın düzgün olan katını en üste koydum. Onun üstüne de çilekleri düzgünce yerleştirip üstüne 2.5 çay bardağı vişne suyuyla pişirip ılıttığım tart jölesini döktüm. Buzdolabında böylecene 1 gece beklettim.



2 yemek kaşığı buğday nişastası


1,5 su bardağı un


Krema için:


2 paket krema


1 kutu labne peyniri


2 paket beyaz çikolata


Islatmak için:


1 su bardağı su


2 yemek kaşığı şeker


Üzeri için:


Tart jölesi


2.5 çay bardağı vişne suyu


Pandispanya için, yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayırıyorum. Beyazlarını yarım bardak şeker ile krema haline gelene kadar mikserle çırpıp bir kenara ayırıyorum. Daha sonra yumurta sarılarını kalan yarım bardak şeker ile rengi açılana kadar çırpıp sütü, elenmiş nişasta, k.tozu, vanilya ve unu yavaş yavaş ekliyorum. Biraz katı bir hamur olacak çünkü yumurta akları ile karışınca karışım daha akıcı oluyor. Hamurun içine biraz diğer karışımdan koyup karıştırdıktan sonra geri kalanını koyup spatula ile alttan yukarı doğru çevirerek fazla karıştırmadan birbirlerine karışmasını sağlıyorum. Altı yağlı kağıt ile kaplı 24 cm. kelepçeli kalıba döküp 180 derecede pişiriyorum. Pandispanya piştikten soğuduktan sonra streçe sarıp 1 gece dolapta beklerse çok daha güzel katlara ayrılıyor. Pandispanyayı 3 kata bölelim. Bizim bu pasta için 2 kat lazım diğer katı streçleyip buzluğa koyabiliriz.


Krema için, krema ve labne peyniri mikserle katılaşana kadar çırpıyorum. Benmari usulü çikolatayı eritip kremalı karışıma ekleyip, çırptım.


Pasta tabağına kelepçeyi koyup kedidillerinin düz yüzeyi içe gelecek şekilde düz yüzeylerini şekerli suya batırıp çıkararak yerleştirdim. Daha sonra pandispanyanın 1 katını içine yerleştirdim ve fırça yardımıyla şekerli suyla ıslattım. Kremanın yarısını pasta tabanının üstüne döktüm. Çilekleri ortadan ikiye kesip bolcana yerleştirdim. Kalan kremayıda döktüm. Pandispanyanın düzgün olan katını en üste koydum. Onun üstüne de çilekleri düzgünce yerleştirip üstüne 2.5 çay bardağı vişne suyuyla pişirip ılıttığım tart jölesini döktüm. Buzdolabında böylecene 1 gece beklettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder