Bu Blogda Ara

12 Mayıs 2010 Çarşamba

cheese cake


Malzemeler:
2 paket eti burçak bisküvi
100 gr. tereyağ
1 çay kaşığı tarçın
istenirse ceviz yada fındık
3 yumurta
1 kutu krema
1 kutu krem peynir
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı un
Üstü için
2.5 çay bardağı vişne suyu
1 paket tart jöle
2 yemek kaşığı şeker
1 paket dondurulmuş vişne
Yapılışı:
Öncelikle kelepçeli kek kalıbının içini yağlı kağıt ile kaplayalım. Bisküvi, tereyağ ve ceviz yada fındığı rondada parçalayalım tarçını da ilave edip kelepçeli kalıbına dökelim. İyicine bastırarak üstünü düzeltelim ve buzdolabına koyalım, bekletelim. Kremayı mikserde katılaşana kadar çırpalım, sırasıyla şeker, krem peynir, yoğurt, yumurtalar, vanilya ve unu ekleyip çırpmaya devam edelim. Fırını 160 dereceye getirip ısıtalım. Karışımı bisküvilerin üzerine döküp fırına koyalım. Üzeri kızarınca fırını kapatıp içinde soğuyana kadar bekletelim. Cheese cake'n içi pişmemiş gibi görünsede fırında bekletildiği için katılaşacaktır. Bu sırada vişnelerin çekirdekleri çıkmamışsa çıkartalım ve süzelim, suyunuda kullanmak için ayıralım. Vişne suyu, şeker ve tart jölesini pişirelim. Pişince içine rondodan geçirilmiş vişneleri koyalım. Fırından çıkan kekin üzerine dökelim. Buzdolabında iyicene soğutalım. Afiyet olsun. Çok harika bir lezzet...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder