Bu Blogda Ara

17 Mayıs 2010 Pazartesi

damla çikolatalı krokanlı pasta

Pandispanya için:
6 yumurta
1 su bardağı şeker
50 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 su bardağı süt
1 vanilya
1 kabartma tozu
1 paket bitter çikolata
3 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı buğday nişastası
yeteri kadar un
Çikolatalı Krema için:
2 paket krema
200 gr kuvertür çikolata (bitter ve sütlü karışık)
Beyaz krema için :
Toz Krema ve süt
Arası için:
damla çikolata
fındık veya ceviz krokan (rondodan çekilmiş)
Islatmak için:
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı şeker

Öncelikle 24 cm. pasta çemberimizin altını alüminyum folyo ile kaplayıp bir tepsinin içine yerleştirelim. Pandispanya için yumurta aklarını ve sarılarını dikkatlice ayıralım. Eğer azıcık bile yumurta sarısı karışırsa aklar çırpınca katılaşmaz. Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile mikserde krema haline gelene kadar çırpalım ve bir kenara ayıralım. Terayağını şeker ile mikserde şeker eriyene kadar (azıcık sıcak su dökebiliriz) çırpalım. Yumurta sarılarını, benmari eritilmiş çikolayayı ve sütü ekleyelim. Un, nişasta, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim çırpalım. Daha sonra hamura yumurta aklarını ilave edeceğimiz ve kıvamı daha sulanacağından dolayı ununu ona göre ayarlayalım. Yani normal kek kıvamından biraz daha koyu bir kıvam olsun. Yumurta aklarını azar azar ekleyip spatula ile alt üst ederek karıştıralım. Pasta çemberine döküp 170 derece ısınmış fırında pişirelim. Piştikten sonra soğutalım ve streç ile sarıp buzdolabında en az 3 saat bekletelim.
Krema için, kremayı mikserle katılaşana kadar çırpıp benmari eritilmiş çikolatayı da ekleyip çırpalım. Pandipanyayı 3 kata ayıralım. Bir tanesini pasta tabağına alıp çemberin içine yerleştirelim. Şekerli suyu fırça ile pandispanyaya sürelim. İlk önce sütle hazırladığımız beyaz kremayı sürelim, damla çikolata ve krokan serpelim , çikolatalı kremadan da sürelim. Diğer katıda aynı şekilde hazırlayıp en son patı koyup buzdolabında bekletelim. Daha sonra buzdolabından alıp çemberi dikkatlice çıkaralım. Kalan çikolatalı kremayla üstünü düzgünce kapatıp süslemesini yapalım. Afiyet olsun ..

1 yorum:

  1. çok güzel görünüyor ellerine sağlık neşeciğim ,

    YanıtlaSil